Питання про співвідношення понять “правотворчість” та “нормотворчість” - Лепех, Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто питання про тлумачення термінів “правотворчість” та “нормотворчість” у науковій літературі. Виділено напрями щодо співвідношення “правотворчості” та “нормотворчості”. Названо критерій співвідношення. Надано пропозиції щодо удосконалення законодавства з дослідженого питання. Рассмотрены вопросы о толковании терминов “правотворчество” и “нормотворчество” в научной литературе. Выделены направления по соотношению “правотворчества” и “нормотворчества”. Названы критерии соотношения. Даны предложения по совершенствованию законодательства по исследованному вопросу. The question of the interpretation of the terms “law-making” and “rule-making” in the scientific literature. Еstablished the difference between “law-making” and “rule-making”. Named criterion value. Submitted proposals to improve legislation on research problems.
Вопрос о соотношении понятий “правотворчество” и “нормотворчество”
The difference between law-making and rule-making
Keywords: правотворчість; нормотворчість; правоутворення; законотворчість; правотворчество; нормотворчество; правообразование; законотворчество; law-making; rule-making; right to form; legislation