Шляхи покращання фінансового стану українських підприємств - Рудницька, О. М.; Біленська, Я. Р. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Розкрито сутність і значення фінансового стану підприємства, досліджено методи та прийоми аналізу фінансового стану підприємства, запропоновано заходи фінансової стійкості підприємств в умовах фінансової нестабільності та фінансової кризи. Визначено основні функціональні складові, що обумовлюють економічну стійкість підприємства та систему заходів, яка забезпечує своєчасне реагування на відхилення від запланованих значень економічної стійкості підприємства. Essence and value of the finansial state of enterprise is exposed. Methods and receptions of analysis of the financial of enterprise are investigational. The measures of financial firmness of enterprises are offered in the conditions of finansial instability and finansial crisis. It determines major functional components which precondition the economic sustainability of an enterprise. It also determines the system of actione taken for timely response to deviation from planned indices of the enterprice economic systainability.
Keywords: фінансовий стан підприємства; економічна стійкість; finansial state of enterprise; financial state