Модель надійності для аналізу причин непрацездатності системи із навантажувальним резервуванням елементів між однотипними модулями - Стефанович, Т. О.; Щербовських, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Запропоновано модель надійності системи із навантажувальним резервуванням елементів між однотипними модулями. Модель адекватно враховує вплив зміни навантаження резервованих елементів на ймовірнісні характеристики причин її непрацездатності. Для визначення надійності застосовані динамічне дерево відмов та марковська модель. The reliability model for system with load-sharing redundancy of component between uniform modulus is proposed. The model adequately takes into account load-sharing impact of reserved components on failure cause probability characteristics of such system. For reliability determination a dynamic fault tree and a Markov model is used.
Keywords: модель надійності; причина непрацездатності; динамічне дерево відмов; марковська модель; навантажувальне резервування; reliability model; failure cause; dynamical fault tree; Markov model; loadsharing redundancy