Ортодонтична термінологія: теорія, практика, переклад - Дячук, Н. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Використовуючи унікальність ортодонтичної термінології, автор показує, що рамки певних обмежень сучасної теорії перекладу в галузі наукового терміонзнавства можуть розширюватися для аналізу нових термінонадходжень.

Capitalizing on the unique nature of orthodontic terminology the author shows that some of the limitations in traditional concepts of contemporary theory of scientific terminology translation can be extended to analyze new terminological data.
Keywords: 811.111’25’373.4; 616-089.23