Сутність і значення бюджетування на підприємствах - Мельник, О. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2002)
Розглянуто трактування різних авторів терміну “бюджетування”, охарактеризовано значення бюджетування на підприємствах, визначено його функції та виявлено переваги застосування. Установлено проблеми, що супроводжують впровадження бюджетування в організації та запропоновано можливі заходи щодо їх подолання. The positions of the différent authors on interprétation of the term "budgeting" are considered, its meaning is characterized, the functions are determined and the advantages are revealed. The problems are established which accompany with introduction of budgeting in organization and the probable measures on their overcoming are offered.