Знешкоджування суднових нафтовміщуючих вод і утилізація вилучених нафтозалишків - Скрипник, В.; Анфіногентов, Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Виконана розробка технічних пропозицій з оснащення очисними комплексами морських суден, плавзасобів і берегових підприємств. Наведені дані про реконструкцію очисної системи на плавальному збирачі нафтовміщуючих вод з суден, що оброблюються в Одеському порту. Уточнені основні режимні параметри доочищення води до залишку нафти не більше ніж 0,05 млн 1 - питомі витрати препарату “Аквамар 2000” і повітря. Розглянуто питання знешкоджування або утилізації вилучених нафтозалишків.

The working out of the technical proposals on rigging by treatment plants of ocean vessels and coast firms is made. The data about renovation of a refining system on the collecting vessel of oily waters from ships, which one are treated in the Odessa port, are adduced. The regime parameters of process of an afterpurification of water up to a residual oil content 0,05 million1 - specific delivery of a preparation «Aquamar 2000» and air are updated. The problems of salvaging or re-use wastes of extracted oddments of oil are reviewed.
Keywords: 628.543; 629.12