Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Мізюна у м. Чернівці - Грещук, Андрій Васильович; Hreshchuk, Andrii Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Магістерська кваліфікаційна робота за своєю структурою складається із п’яти розділів: 1. Архітектурно-будівельний; 2. Розрахунково-конструктивний; 3. Технологічно-організаційний; 4. Економіка будівництва; 5. Науковий. В кожному з них продемонстровані або прийняті визначальні рішення щодо проектованої будівлі. Обсяг роботи: 117 стор. тексту, 34 рис., 13 табл., графічна частина складається з 14 аркушів формату А1, список літератури – 29 позицій використаних джерел. Архітектурно-будівельний розділ включає відомості про ділянку забудови (її площу, площу забудови, приміщень тощо), а також основну інформацію щодо архітектурно-планувальних, об'ємно-просторових і конструктивних рішень, благоустрою території та кліматичних умов району будівництва. Конструктивні рішення: Вибір типу фундаментів зроблено на основі технічного звіту з інженерно-геологічних досліджень та вимог ДБН В.2.1-10-2009 «Основи та фундаменти споруд». Передбачено плитний залізобетонний фундамент товщиною 600 мм, з бетону класу С20/25 та арматури класу А500С і А240С. Залізобетонні монолітні стіни підземної частини будівлі мають товщину 250 мм, бетон класу С20/25 та арматури класу А500С і А240С. Колони виконано з монолітного залізобетону з перерізами 750?250 мм, 900?250 мм, 1250?250 мм, з бетоном класу С20/25, арматурою класів А500С і А240С. Ядра жорсткості виконано з монолітних залізобетонних стін товщиною 200 мм. Бетон класу С20/25, арматура класів А500С і А240С. Перекриття виконано з монолітних залізобетонних плит товщиною 200 мм. Сходові марші — збірні залізобетонні елементи, що спираються на монолітні площадки. Бетон класу С20/25, арматура класів А500С і А240С. Для зовнішніх та внутрішніх самонесучих стін застосовано керамічну рядову пустотілу цеглу. Для армування цегляних стін використовувати сітки з арматури O4Вр-І з вічком 50?50 мм, розташовуючи їх через кожні 9 рядів кладки по висоті (675 мм). Перегородки товщиною 120 мм виконано з повнотілої керамічної цегли М 75 на розчині М50, з армуванням сіткою з арматури O4 Вр-І з вічком 50х50, при цьому армування здійснюється через кожні 9 рядів кладки по висоті (675 мм). Для перегородок товщиною 100 мм використано газобетонні блоки з армуванням на всю довжину і з кроком 600 мм. Для перемичок передбачено використання збірного та монолітного залізобетону. Для покрівлі використовується плоска конструкція з рулонних матеріалів, що укладаються на монолітну залізобетонну плиту. В розрахунково – конструктивному розділі виконано розрахунок чотирьох несучих конструкцій, як за допомогою програм ( ПК МОНОМАХ – САПР), так і вручну. 1. Розрахунок і конструювання монолітної плити перекриття першого поверху виконаний за допомогою підпрограми «ПЛИТА». Плита оперта по контуру (на колони та стіни). Прийнята верхня сітка з розміром чарунки 200 мм з арматури O8 А500C та нижня з розміром чарунки 200 мм з арматури O12 А500C, з влаштуванням додаткового армування в необхідних зонах. 2. Розрахунок колони проведено на основі даних розрахунку каркасу будівлі, виконаного в програмному комплексі «МОНОМАХ-САПР» із використанням розрахункових сполучень зусиль (РСУ). Підбір робочої арматури та конструювання виконано вручну. 3. Розрахунок монолітного плитного залізобетонного фундаменту виконано за допомогою підпрограми «ПЛИТА». Передбачено верхню та нижню сітку з арматури O12 А500С з розміром чарунки 200 мм, а також додаткове армування в зонах підвищених навантажень. 4. Монолітні сходи виконуються залізобетонними монолітними площадками та маршами. У технологічно-організаційному розділі розроблено технологічну карту на виконання плити перекриття типового поверху та будівельний генеральний план виконання робіт. Складено календарний графік будівельних робіт, загальна тривалість будівництва становить 15 місяців. У розділі, присвяченому економіці будівництва, на основі обсягів робіт і матеріалів складено локальний, зведений і об’єктний кошториси на будівельні роботи. Також виконано розрахунок відомості трудомісткості та заробітної плати, що входять до складу об’єктного кошторису. В науковому розділі розглянуто руйнівні та неруйнівні методи контролю міцності бетону, а також у висновку проведено їх порівняння та доцільність використання в тих чи інших умовах.

The master's qualification work consists of five sections: 1. Architectural and Construction; 2. Calculation and Design; 3. Technological and Organizational; 4. Construction Economics; 5. Scientific. Each section presents key decisions related to the design of the building. Work scope: 117 text pages, 34 figures, 13 tables; the graphical part comprises 14 sheets in A1 format; the bibliography includes 29 sources. The Architectural and Construction section includes information about the development site (its area, built-up area, room areas, etc.) as well as basic data on architectural and planning, volumetric-spatial, and structural solutions, landscaping, and climatic conditions of the construction area. Structural solutions: The choice of foundation type is based on the technical report of geotechnical studies and the requirements of DBN V.2.1-10-2009 "Foundations and Base Structures of Buildings." A reinforced concrete slab foundation with a thickness of 600 mm, concrete class C20/25, and reinforcement classes A500C and A240C is provided. Reinforced concrete monolithic walls of the underground part of the building have a thickness of 250 mm, concrete class C20/25, and reinforcement classes A500C and A240C. Columns are made of monolithic reinforced concrete with cross-sections of 750?250 mm, 900?250 mm, and 1250?250 mm, using concrete class C20/25 and reinforcement classes A500C and A240C. Stiffness cores are made of monolithic reinforced concrete walls 200 mm thick, using concrete class C20/25 and reinforcement classes A500C and A240C. The floors are constructed of monolithic reinforced concrete slabs 200 mm thick. Staircases are prefabricated reinforced concrete elements supported by monolithic landings. Concrete class C20/25 and reinforcement classes A500C and A240C are used. External and internal non-load-bearing walls are made of ceramic hollow bricks. Brick walls are reinforced with O4 Bp-I steel mesh with a 50?50 mm grid, placed every 9 rows of masonry (675 mm in height). Partitions 120 mm thick are made of solid ceramic bricks M75 on mortar M50, reinforced with O4 Bp-I steel mesh with a 50?50 grid, with reinforcement placed every 9 rows of masonry (675 mm in height). Partitions 100 mm thick are made of aerated concrete blocks, reinforced along the entire length with a step of 600 mm. Lintels are designed using both prefabricated and monolithic reinforced concrete. The roofing uses a flat design with rolled materials laid on a monolithic reinforced concrete slab. The Calculation and Design section includes the calculation of four load-bearing structures, performed both using software (PC MONOMAKH-SAPR) and manually. 1. The calculation and design of the monolithic floor slab of the first floor were performed using the "PLATE" subprogram. The slab is supported along its contour (on columns and walls). The upper reinforcement mesh has a grid size of 200 mm with O8 A500C steel, while the lower mesh has a grid size of 200 mm with O12 A500C steel, with additional reinforcement provided in necessary zones. 2. The column calculation was based on the frame structure analysis of the building performed in the MONOMAKH-SAPR software using load combination scenarios (LCS). The selection of working reinforcement and the structural design were completed manually. 3. The calculation of the monolithic reinforced concrete slab foundation was performed using the "PLATE" subprogram. Upper and lower reinforcement meshes with O12 A500C steel and a grid size of 200 mm are provided, along with additional reinforcement in zones of increased loads. 4. Monolithic stairs are constructed with reinforced concrete monolithic landings and flights. The Technological and Organizational section includes a technological map for the construction of the typical floor slab and a general construction plan for the work. A construction schedule was also developed, with a total construction duration of 15 months. The Construction Economics section includes the development of local, consolidated, and object-level estimates for construction works based on the scope of works and materials. Additionally, a labor intensity statement and a payroll estimate were calculated and included in the object estimate. The Scientific section examines destructive and non-destructive methods for controlling the strength of concrete, with a comparative analysis and recommendations for their application under specific conditions provided in the conclusion.
Construction of a multi-apartment residential building on the street Mizuna in Chernivtsi
Keywords: 8.192.00.01; плита перекриття; колона; залізобетонний плитний фундамент; монолітні сходи; методи контролю міцності бетону. Перелік використаних джерел: 1. ДБН В.1.2-2:2006. Навантаження і впливи.-К.: Мінбуд України; 2006. 2. ДСТУ Б В.2.6-156:2010 «Бетонні та залізобетонні конструкції з важкого бетону. Правила проектування» - Київ: Мінрегіонбуд України; 2010. 3. ДБН В.2.1 – 10:2018 «Основи і фундаменти будівель та споруд. Основні положення» - Київ: Мінрегіон України; 2018; floor slab; column; reinforced concrete slab foundation; monolithic stairs; concrete strength testing methods