Проблеми створення і функціонування неприбуткових організацій в Україні - Цьорох, А. І.; Мархевка, І. І.; Склярова, О. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2005)
Розкрито проблеми утворення та функціонування неприбуткових організацій, визначено загальні засади та основи благодійництва, меценатства, спонсорства; відображено питання оподаткування доходів у неприбутковій діяльності, оподаткування благодійної допомоги. Проаналізовано вимоги до джерел формування майна та коштів благодійних організацій та проблеми, що виникають із порядком їх витрачання.

The article explains the problems of forming and functioning of unprofitable organizations, determines the basis and foundation of charity, sponsority; reflects the problem of incomes taxing of unprofitable activity and charity taxing. The demands to the sources of estate forming and the costs of charity organizations and problems that appear in the process of their expenditure have been analyzed.
Keywords: 331.5; 005; 332.1