Дослідження розчинності СО2 у водних розчинах NACL - Левуш, С. С.; Шепітчак, В. Б.; Кіт, Ю. В.; Коваль, Н. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено розчинність вуглекислого газу у водних розчинах хлористого натрію. Зроблено спробу пояснити зменшення розчинності СО2 у воді зі збільшенням концентрації NaCl. Solubility of carbon dioxide in water solutions of chlorous sodium were probed. Attempt to explain lowing of solubility of CO2 in water while increasing of concentration of NaCl was made in this article.