Пускові властивості синхронних двигунів з ємнісною компенсацією індуктивного опору обмотки збудження - Маляр, В. С.; Добушовська, І. А. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Розглядається вплив конденсаторів в обмотці збудження на пускові властивості синхронних двигунів. Виконано дослідження впливу величини ємності конденсаторів на характер перебігу асинхронного пуску. В основу алгоритму покладено математичну модель явнополюсного синхронного двигуна, в якій враховується насичення магнітопроводу як основним магнітним потоком, так і потоками розсіювання стержнів пускової обмотки. The influence of capacitors in excitation winding on the starting characteristics of synchronous motors is discussed. The investigation of the influence of capacitance value on the character of the course of asynchronous starting is performed. Mathematical model of salientpole synchronous motor is set as base for the algorithm, and considers saturation of magnet wire as main magnetic flux and scattering fluxes of cores of starting winding.
Keywords: синхронний двигун; пускові характеристики; ємнісна компенсація; synchronous motor; starting characteristics; capacitive compensation