Эффективный алгоритм минимизации потерь в региональных электрических сетях - Тевяшев, А.; Тимофеева, Т.; Синельникова, О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Розглянута проблема мінімізації втрат потужності в сталому режимі електроенергетичної системи. Побудовано алгоритм вирішення задачі оптимізації режиму функціонування електроенергетичної системи, який враховує існуючі режимні обмеження щодо вимог надійності режиму і якості електроенергії, а також обмеження на діапазон зміни регульованих параметрів режиму відповідно до технічних норм.

In the given work is considered a problem of minimization of watt losses in steady state mode of electrical power system. Algorithm of the decision of a problem of optimization of a mode of functioning of electrical power system is constructed which takes into account operating of restriction, proceeding from the requirements of reliability of a mode and quality of the electric power, and also restriction on a range of change of adjustable parameters of a mode, according to technical norms.
Keywords: 215.111