Декомпозиція електричних мереж під час розрахування компенсування реактивної потужності в них - Демов, О. Д.; Паламарчук, О. П.; Григораш, Ю. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2009)
Запропоновано декомпозицію радіальної електричної мережі на підсистеми, що дає змогу розрахувати компенсування реактивної потужності окремо в цих підсистемах. Показано незалежність оптимальних реактивних потоків у живильних та розподільчих мережах, що дозволяє спростити розрахунок компенсування реактивної потужності в цих мережах. The radial electric networks decomposition for the calculation of the reactive power compensation is proposed in this work. The purpose of this research is the electric network simplification. This work shows that the optimal reactive flows are independent in the feeding and distributive networks. This allows to calculate the reactive power compensation separately in these networks.