Науково-методологічні аспекти розгляду питання етнополітичного конфлікту в курсі “Політології” - Гулай, Василь (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Пояснено поняття етнополітичного конфлікту та його структури. Окремо розглядається особливості перебігу та наслідки деяких етнополітичних конфліктів минулого та сьогодення. Автор особливо наголошує на необхідності виховання у студентів толерантності, несприйняття будь-яких форм та способів етнічного насилля. The article unfolds the concept of the ethno-political conflict and its structure. The peculiarities of trend and concequences of some ethno-political conflict of past and today are developed separately. The author particulary directs at the nesessity of bringing-up with the students tolerance, failure to perceive any form and mode of ethnic violence.