Інвестиції та інновації: комплекс маркетингових комунікацій під час просування продуктових інновацій - Мороз, Л. А.; Шабан, К. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Проаналізовано публікації вітчизняних та зарубіжних вчених щодо просування на ринок нових товарів. Визначено, що основною комунікативною метою під час просування нових товарів є інформування споживачів про продуктові інновації, що перші комунікаційні заходи підприємства повинні бути спрямовані на інноваторів, оскільки саме вони випробовують новий товар і формують думку інших категорій споживачів. Наведено основні відмінності характеристик консерваторів та інноваторів і з урахуванням цього внесено рекомендації щодо використання окремих елементів комплексу просування для різних груп споживачів. The publications of native and foreign scientist about advancement of new goods are explored. The main marketing communication aim is considered. That is special informing of consumer about goods innovation, particularly in progress of new goods on a market. For that reason the first step of manufacturers will direct to the innovators, because they testing a new goods and form some thought of the other category of consumers. The main different between conservators and innovators is resulted. On it base was elaborated special system of marketing communication.