Магнітна сприйнятливість та намагніченість ниткоподібних кристалів Si-Ge - Дружинін, А. О.; Островський, І. П.; Когут, Ю. Р. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
Досліджено польові залежності намагніченості та магнітної сприйнятливості субмікронних (0,3-0,9 мкм) ниткоподібних кристалів (НК) Si0,95Ge0,05 при фіксованих температурах та в діапазоні температур 4,2-300K при напруженості магнітного поля 4 кЕ. Одержані експериментальні дані свідчать про магнітну взаємодію центрів в НК, яка ймовірно пов’язана з наявністю обірваних зв’язків у пористій оболонці кристалів. Magnetic field and temperature dependencies of magnetization and magnetic susceptibility of submicron (0,3-0,9 μm) Si0,95Ge0,05 whiskers at fixed temperatures and fixed magnetic field (4 kOe) respectively were studied in temperature range 4,2-300K. The results obtained indicate in magnetic interaction between centers, which is likely connected with danger bonds content in porous envelope of the whiskers.
Keywords: магнітна сприйнятливість; намагніченість; ниткоподібні кристали; субмікронні кристали