Розвиток прямих варіаційних методів у працях М. М. Боголюбова - Лучка, Т. Ф. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2000)
The main results of academician N. N. Bogolyubov's work on calculus of variations and on the theory of direct methods of mathematical physics are presented. Викладено основні результати праць академіка М. М. Боголюбова із варіаційного числення і теорії прямих методів математичної фізики.