Коворкінгoвий центр на вулиці Панаса Мирного у Хмельницькому - Сташук, Анастасія Олександрівна; Stashuk, Anastasiia Oleksandrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Дипломний проєкт «Коворкінгoвий центр на вулиці Панаса Мирного у Хмельницькому» передбачає створення інноваційного простору для роботи, навчання та комунікації, що поєднує функціональність сучасного коворкінгу з інтегрованими елементами природного середовища. Особливістю проєкту є активне використання озеленення — відкриті зелені тераси, вертикальне озеленення фасадів, а також атріум із системою зелених доріжок і насаджень, які органічно з’єднують простори між поверхами. Метою проєкту є забезпечення комфортного, здорового та стимулюючого до творчості середовища для працівників різних сфер, а також популяризація принципів сталого проєктування через поєднання архітектури й природи. Коворкінг слугуватиме не лише місцем для роботи, а й соціальним майданчиком для зустрічей, заходів, відпочинку та взаємодії з природним середовищем у межах міста. Ціллю бакалаврської роботи є створення проекту коворкінгового центру в існуючому міському середовищі з урахуванням принципів екологічності, функціональної гнучкості та візуального контакту з природою.

The diploma project “Coworking Center on Panas Myrny Street in Khmelnytskyi” envisages the creation of an innovative space for work, study, and communication that combines the functionality of a modern coworking space with integrated elements of the natural environment. The project features active use of landscaping - open green terraces, vertical landscaping of the facades, as well as an atrium with a system of green paths and plantings that organically connect the spaces between floors.The goal of the project is to provide a comfortable, healthy, and creative environment for workers in various fields and promote sustainable design principles through a combination of architecture and nature. The coworking space will serve not only as a place to work, but also as a social platform for meetings, events, recreation, and interaction with the natural environment within the city. The bachelor's thesis aims to design a coworking center in the existing urban environment, considering sustainability principles, functional flexibility, and visual contact with nature.
Coworking Center on Panas Myrny Street in Khmelnytskyi
Keywords: 6.191.00.00