Degradation of polymers in aggressive media. Kinetic approach - Zaikov, Gennady; Artsis, Marina (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2009)
The degradation of polymers in aggressive media is a complex physico-chemical process including adsorption, diffusion and the dissociation of chemically unstable bonds. The course of degradation has a number of special features, which are linked both with the specific structure of polymeric materials and with specific kinetics of reactions in solids. Показано що розклад полімерів в агресивному середовищі є складним фізико-хімічним процесом який включає в себе адсорбцію, дифузію і дисоціацію хімічно нестабільних зв'язків. Встановлено, що на розклад впливає як будова полімерних матеріалів, так і кінетика реакцій у твердому стані.
Розклад полімерів в агресивному середовищі. Кінетичний підхід
Keywords: degradation; stabilization; aggressive media; carbochain and heterochain polymers; chemical kinetics; розклад; стабілізація; агресивне середовище; вуглеланцюгові і гетероланцюгові полімери; хімічна кінетика