Злиття підприємств як фактор підвищення їхньої конкурентоспроможності - Глинська, Г. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено вплив процесу злиття на конкурентоспроможність підприємств. Визначено основні фактори низької конкурентоспроможності національної економіки. Наведено порівняльну характеристику стратегій злиття та органічного росту підприємств. Описано транснаціональні злиття як найпоширеніші злиття сьогодення. Розглянуто синергічний ефект від об’єднання підприємств. The influence of the merging process on the competitiveness of enterprises has been researched. The main factors of the national economy’s low concreting have been determined. The comparisons with the merging strategy and the organic growth strategy have been realized. The transnational merging processes as the most popular one have been described. The synergetic effects from the union of the corporations have been analyzed.