Публічні службовці: поняття та адміністративна відповідальність - Дідик, Н.; Павлович-Сенета, Я.; Didyk, N.; Pavlovych-Seneta, Y.; Дидык, Н.; Павлович-Сенета, Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Із позицій структурного аналізу розглянуто теоретичні та прикладні аспекти концептуальних положень щодо функціонування та розвитку публічної служби. На основі проаналізованих наукових досліджень розкрито поняття, ознаки та види публічної служби. З позицій адміністративного права визначено особливості адміністративної відповідальності публічних службовців.

From the standpoint of structural analysis, theoretical and applied aspects of conceptual provisions regarding the functioning and development of public service are considered. Based on the analyzed scientific research, the concept, characteristics and types of public service are disclosed. From the standpoint of administrative law, the features of administrative responsibility of public servants are defined.

С позиций структурного анализа рассмотрены теоретические и прикладные аспекты концептуальных положений относительно функционирования и развития публичной службы. На основе проанализированных научных исследований, раскрыто понятие, признаки и виды публичной службы. С позиций административного права определены особенности административной ответственности публичных служащих.
Public servants: concept and administrative responsibility
Публичные служащие: понятие и административная ответственность
Keywords: публічна служба; публічний службовець; адміністративна відповідальність; адміністративні правопорушення; Кодекс адміністративного судочинства України; public service; public servant; administrative responsibility; administrative offenses; Code of Administrative Procedure of Ukraine; публичная служба; публичный служащий; административная ответственность; административные правонарушения; Кодекс административного судопроизводства Украины; 342.9