Якість процесу обробки сигналу і зв’язок з кореляційним аналізом - Чабан, О. П.; Юзевич, В. М. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2006)
Розглянуто методику оцінки якості системи обробки сигналів на прикладі взаємодії оптичного випромінювання з поверхневими шарами порошкового матеріалу. Отримана за допомогою оптичного сенсора інформація дає можливість визначати параметри мікроструктури поверхневих шарів і на основі експертного методу оцінити якість відповідної обробки та аналізу сигналів. Між наборами параметрів, що відповідають обробці сигналів, визначено коефіцієнт кореляції Kk = 0,785. The technique of an estimation of quality of processing signals system is considered by the example of interaction of optical radiation with superficial layers of a powder material. The information is received with the help of an optical sensor control enables to determine parameters of a microstructure of superficial layers and on the basis of an expert method to estimate quality of corresponding processing and the analysis of signals. Between sets of parameters which answer processing of signals, definitely factor of correlation Kk = 0,785.