Дослідження технології створення прикладних аплікацій для ОС Android - Махун, Д.; Демида, Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Досліджено технології створення для операційної системи мобільних платформ Android аплікації графічного представлення динамічно-змінної інформації. Наведено приклад розв’язання поставленої задачі відтворення розкладу для студентів/викладачів Національного університету “Львівська політехніка” з використанням засобів Android SDK. Аплікація є графічним інтерфейсом, що отримує дані від веб-ресурсу по протоколу HTTP за допомогою безпровідної мережі. In this article investigated methods of graphic representation for dynamically changed information – namely, representation for students’/lecturers’ schedule of Lviv Polytechnic National University – in an application for operating system Android. Given example of solving current task using utilities of Android SDK. Android application is a graphical interface that receives data from a Web-resource (site) using wireless technology for data networks – web service technology. The relation between web-site and application is based on HTTP-requests on the Internet.
Keywords: аплікація; Android; Java; Google; Android SDK; мобільний маркет; програмування на смартфони; розроблення аплікацій; мобільні платформи; application; Android; Java; Google; Android SDK; mobile market; smartphones programming; application development; mobile platforms