Вибір параметрів фільтрових реакторів - Варецький, Ю. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2000)
Статтю присвячено проблемі вибору параметрів фільтрових реакторів для схем фільтро-компенсуючих кіл, призначених для роботи в системах електропостачання промислових навантажень. Показано, що тут важливе значення мають характеристики перехідних процесів у нормальних експлуатаційних режимах. Дається аналіз перехідних струмів і напруг у характерних режимах з огляду на їх амплітуди та повторюваність, а також порядок врахування цих факторів під час вибору параметрів фільтрових реакторів.