Використання Web-СКМ у навчанні методів оптимізації та дослідження операцій студентів математичних і комп’ютерних спеціальностей - Триус, Юрій (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
У роботі розглядаються проблеми використання хмарних технологій, зокрема web-орієнтованих систем комп’ютерної математики, у навчанні методів оптимізації та дослідження операцій, а також засоби СКМ SAGE і Wolfram|Alpha для розв’язування різних класів оптимізаційних задач. The paper addresses the problem of using cloud technologies, including weboriented systems of computer mathematics, for teaching methods of optimization and operations research, as well as tools SAGE and Wolfram|Alpha for solving different classes of optimization problems.
Keywords: методи оптимізації; дослідження операцій; web-орієнтовані системи комп’ютерної математики; SAGE; Wolfram|Alpha; система електронного навчання; web-oriented system of computer mathematics; methods of optimization; operations research; SAGE; Wolfram|Alpha