Learning Interferometric Equipment through Integration of Game Methods into Mobile Application - Яцишин, Святослав; Назаркевич, Ігор; Yatsyshyn, Svyatoslav; Nazarkevych, Ihor (Видавництво Львівської політехніки, 2023)
Стаття присвячена вивченню та розробці мобільного застосунку для базового та поглибленого вивчення інтерферометричного обладнання. Основуючись на сучасних підходах до освіти та актуальних потребах студентів, досліджено особливості роботи з високоточним інтерферометричним обладнанням. В статті розглядаються проблеми, пов'язані з вивченням інтерферометрії як дисципліни: складність розуміння термінології, унікальність прикладної бази та обмежена кількість студентів. Для вирішення цих проблем пропонується залучення ігрових методів навчання, що дозволяє зробити процес більш занурюючим та ефективним. Застосунок, розроблений на базі платформи Unity, має на меті зробити вивчення доступним, цікавим та ефективним, комбінуючи теоретичні знання з практичними завданнями та ігровими елементами.

The article focuses on the research and development of a mobile application for basic and advanced study of interferometric equipment. Based on modern approaches to education and actual needs of students, the peculiarities of operation with high-precision interferometric equipment were investigated. The article examines the problems associated with studying the interferometry as a discipline: the difficulty of understanding the terminology, the uniqueness of the application base, and the limited number of students. To solve these problems, it is proposed to involve game-based learning methods, which makes the process more immersive and effective. The application, developed on the basis of the Unity platform, aims to make the study of interferometry accessible, interesting and effective, combining theoretical knowledge with practical tasks and game elements.
Вивчення інтерферометричного обладнання через інтеграцію ігрових методів у мобільний застосунок
Keywords: інтерферометрія; мобільний застосунок; освітній інструмент; ігрові методи; високоточне обладнання; interferometry; mobile application; educational tool; game methods; high-precision equipment