Позиціонування українських зернотрейдерів на світових ринках зерна - Седікова, І. О. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
На сучасному етапі розвитку Україна активніше долучається до процесів, які відбуваються на світовому аграрному ринку. Процес глобалізації аграрного ринку стимулюється постійно зростаючим ринком збуту, зниженням експортних витрат. Залучення України в глобальні процеси, що відбуваються на світовому аграрному ринку, і необхідність вироблення концепції інтеграції зумовили вибір теми дослідження. At the present stage of development Ukraine actively is included in processes which occur in the world(global) agrarian market. Process of globalization of the agrarian market is characterized by constantly growing commodity market, decrease (reduction) of export expenses. Involving of Ukraine in global processes which occur in the world (global) agrarian market, and necessity of development of the concept of integration have caused a choice those research.