Умови моніторингу методом багатоканальної пульсометрії - Сторчун, Євген; Гліненко, Лариса; Атаманова, Ірина; Калин, Володимир (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
Досліджено залежність показників пульсового сигналу (відношення потужності спектра в діапазонах (0,5-10)Гц та вище 10 Гц) від сили притискання перетворювача до тіла людини. Отримано оцінки якості вимірювання показників пульсових сигналів багатоканальним комплексом за канонами східної медицини. Показано необхідність збільшення кількості реалізацій тривалістю 4 с до (5-6), що забезпечує відтворюваність показника оцінки пульсових сигналів із зоною невизначеності ± 15 %. The relation of indexes of a pulse signal (attitude of power of a spectrum in ranges (0,5-10) Hz and above 10 Hz) from force of pressing converter to a body of the person is studied. Evaluation of quality of results of pulse signals appraisal by means of a multi-channel complex built after eastern medicine canons is carried on. The necessity of increasing the quantity of realizations with duration 4 second up to 5-6 probes for providing the reproducibility of pulse signals appraisal index with a differential gap of ±15 % is shown.