Теоретичні засади взаємодії еліти та громадянського суспільства - Кельман, Михайло; Мирослава, Кристиняк; Kelman, Muhaylo; Kristinyak, Myroslava (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Розглянуто загальні функції національних еліт, основи взаємодії владної, політико-управлінської еліти, представленої правлячою елітою та інститутів громадянського суспільства, специфічні риси політичних еліт в Україні. На основі розглянутих авторських поглядів зроблено висновок, що сьогодні відсутнє раціональне збалансування суспільно-політичних інтересів та немає сприйняття політики як такої, внаслідок чого запропоновано основні теоретичні засади взаємодії влади та суспільства.

The article deals with the general functions of national elites, the basics of interaction between the ruling, elite represented by the ruling elite and civil society institutions, specific features of political elites in Ukraine.Based on the author’s views, it is concluded that today there is no rational balancing of socio-political interests and no perception of politics as such, which is why the basic theoretical principles of interaction between the authorities and society are offered.
Theoretical principles of interaction of the elite and the civil society
Keywords: еліти; процес взаємодії; вплив; ключові особливості; громадянське суспільство; elites; interaction process; influence; key features; civil society; 340.1