Інноваційні підходи до формування системи управлінського обліку і звітності у неформалізованих холдингах - Андрощук, О. Є.; Катаєв, А. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто підхід до побудови “тривимірної” моделі управлінського обліку і звітності у холдингу. Особливостями цієї моделі є те, що вона дає змогу обліковувати, контролювати та планувати діяльність холдингу не тільки як групи юридичних осіб, але й як сукупності бізнес-напрямів, які реалізуються холдингом, а також як єдиної системи центрів фінансової відповідальності холдингу. The approach to the formation of “three-dimensional” model of the managerial accounting and reporting in holding is considered in this article. The feature of this model is that it allows to register, to check and plan the activity of holding not only as group of legal entities but also as complex of business spheres which are realized by holding and as uniform system of the financial responsibility centers of holding.
Keywords: управлінський облік; управлінська звітність; холдинг; бізнес-напрям; управляюча компанія; the managerial accounting; the managerial reporting; holding; business spheres; the operating company