Імпульсна лазерна модифікація при поверхневих шарів телуриду кадмію - Загіней, А. О.; Котлярчук, Б. К.; Сивенький, Ю. Є. (Вісник Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Досліджено Оже-спектри і спектри фотолюмінесценції поверхні CdTe після імпульсного лазерного опромінення.Проаналізовано зміни густини дислокацій та величини мікротвердості на поверхні і по глибині модифікованих лазером шарів. Запропоновано використовувати модифіковані приповерхневі шари для гетерування неконтрольованих домішок. Auger spectrums and spectrums of photoluminescence of CdTe surface after pulsing laser irradiation have been explored. The changes of the dislocation density and quantity of microhardness on the surface and throught the depth of the layers modified by pulse laser have been analysed. We propose to use modified near surfase layers for gettering of uncontrollable impurities.
Pulse laser modification of cadmium telluride near surfase layers