Проблеми організації маркетингової діяльності в сучасному навчальному закладі - Струтинська, Л. Р.; Андрусів, С. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто організаційну структуру управління маркетинговою діяльністю сучасного вищого навчального закладу. Обгрунтовано доцільність запровадження і розвитку маркетингової діяльності в сучасному вищому закладі освіти. Запропоновано для підвищення її ефективності запровадити як окремий структурний підрозділ відділ маркетингу. Відповідно до чотирьох неодмінних складових ефективного провадження маркетингової діяльності (традиційний маркетинг – мікс (marketing mix) „4 – Р” ) розроблено структуру відділу маркетингу, розподіл функціональних обов’язків його працівників. The organizational structure of management of modern higher educational establishment marketing activity is considered. The chart of analysis of expedience of introduction and development of marketing activity is resulted in modern higher establishment of education. It is suggested for the increase of its efficiency to inculcate as separate structural subdivision marketing department. In accordance the structure of marketing department, distributing of functional duties of his workers, is developed four necessary constituents of effective realization of marketing activity (the traditional marketing is mix (marketing mix) „4 – Р” ).
Keywords: маркетинг; вища школа; відділ маркетингу; завдання; мета діяльності; функціокальні обов’язки; кадрове забезпечення; marketing; higher school; department of marketing; task; purpose of activity; funkciokal'ni duties; skilled providing