Кластер як організаційна форма залучення інвестицій в рекреаційну сферу послуг м. Львова - Дробенко, Ю. Г. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2001)
Розглянуто економічний кластер як організаційну форму залучення інвестицій в рекреаційну сферу послуг м. Львова. Застосування кластера дасть змогу прискорити розвиток економіки міста, сприятиме підвищенню продуктивності. Кластер - це зосередження в географічному регіоні взаємопов’язаних підприємств та установ у межах окремої галузі (М. Портер). Отже, створення економічного кластера на основі підприємств, які працюють на території центральної частини м. Львова, дозволить суттєво збільшити виробництво продукції, надання послуг та залучення інвестицій в економіку міста. This artical represent the cluster as a system of involving investments in to Lviv recreative area of service. Using of the cluster will give opportunity to improve the economical development and as a result the productivity of labor. Cluster - is the combination of enterprises and establichments which cooperate in frame of one area and are situated in the same geographical region (M. Porter). It would be very useful to create such system in Lviv. For example, the enterprises wich are situated in the central part of city can be united into a such cluster. And it will allow to increase output of products, in-house service and involving investments into Lviv economy.