Дослідження роботи гнучких анкерів в закладних деталях і з’єднаннях залізобетонних конструкцій - Салійчук, Л. В. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006)
Наведено результати експериментальних досліджень напружено-деформованого стану і міцності гнучких арматурних анкерів як за групового їх розташування в закладних деталях, так і одиночних, що працюють на зріз, в з’єднаннях залізобетонних конструкцій. Запропоновано розрахункову модель одиночного анкера в бетонному масиві та методику розрахунку його міцності, деформативності і довжини анкерування в бетоні. The results of experimental researches of the tensely-deformed state and durability of flexible anchors of reinforcement are resulted both at group their location in the details of establishments and single, workings on a cut, in connections of constructions of the reinforced concretes. The calculation model of single anchor is offered in a concrete array that method of calculation of his durability, deformations and lengths of anchoring in a concrete.