Проблеми і термінологічний апарат сучасної лінгвістичної прагматики - Бацевич, Флорій (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
У статті розглядаються проблеми організації лінгвістичної прагматики як нового напрямку досліджень живої природної мови, а також специфіки її термінологічного апарату. Вважається доцільним поділ лінгвістичної прагматики на мікро-, макро- і мегапрагматики, а також прагматику комунікативних невдач зі своїми класами термінів. The author analyzes the establishment of lingual pragmatics as a new research trend for studying living natural language us well as peculiarities of its terms. The researcher also suggests the division of lingual pragmatics into micro-, macro- and megapragmatics as well as of communication failures, including their term clusters.