Вплив високотемпературних відпалів у присутності кристалоутворювальних компонент на оптичне поглинання кристала ніобату літію - Сугак, Д. Ю.; Жидачевський, Я. А.; Матковський, А.О.; Сольський, І. М.; Ковач, Л.; Корради, Г.; Лендл, К. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2004)
У роботі подано результати дослідження впливу високотемпературного відпалу у присутності кристалоутворювальних (Li2CO3, Nb2O5) компонент у відновній (водень, вакуум) атмосфері та на повітрі на оптичне поглинання кристалів конгруентного ніобату літію. Наведено також результати дослідження впливу на оптичне поглинання кристалів опромінення високоенергетичними квантами (у-кванти, електрони та швидкі реакторні нейтрони). The paper presents results on influence of the high-temperature treatment in reducing (hydrogen, vacuum) atmosphere and in air with presence of crystal-forming components (Li2CO3, Nb2O5) on optical absorption of the congruent lithium niobate crystal. The results on influence of ionizing irradiation (у-quanta, electrons and fast reactor neutrons) on optical absorption of the crystal are also presented.