Суть та види фінансових ризиків у системі ризик-менеджменту підприємства - Диба, М. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Проаналізовано визначення поняття “фінансовий ризик” та удосконалено його тлумачення. Також розглянуто відомі класифікації фінансових ризиків за різними ознаками. Запропоновано власну комплексну класифікацію фінансових ризиків із поділом їх на внутрішні та зовнішні. За різноманітними авторськими класифікаційними види фінансових ризиків у діяльності підприємства. In the article it was analyzed the current meaning of financial risk and using of analysis result was proposed the enhancement meaning of financial risk. Author described the financial risk classification that was elaborated. It was proposed the complexity risk classification that consist a deviation it at inner and outer. Using different classification principle it was underlined the main types of financial risk in corporate activity.