Значення політичних передумов для формування архітектурно-планувальної структури Чернівців кінця XVIII - початку XXI ст. - Пікущенко, О. Л. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Висвітлено політичні передумови, які значно вплинули на містобудівельний розвиток Чернівців наприкінці ХVІІІ – початку ХХІ століть.