Аналіз критеріїв для керування адаптивними вібраційними технологічними машинами - Таянов, С. А.; Чубик, Р. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2009)
Подано математичні моделі котрі дозволяють встановити зв'язок між прямокутною широтно-імпульсно модульованою циклічною вимушуючою силою електромагнітного вібропроводу із швидкістю та прискорення робочого органу адаптивної вібраційної технологічної машини (АВТМ). Показано, що за критерій оцінки резонансного режиму роботи АВТМ слід брати зсув фаз, між швидкістю робочого органу та прямокутною широтно-імпульсно модульованою циклічною вимушуючою силою електромагнітного вібропроводу. Mathematical models are given which allow to set connection between rectangular latitudinal impulsive modulated cyclic by force electromagnetic vibrodrive with speed and acceleration of working organ of adaptive vibration technological machine(AVTM). It is shown that for the criterion of estimation of the resonance mode of work of AVTM it follows to take the change of phases, between speed of working organ and rectangular latitudinal impulsive modulated cyclic by force electromagnetic vibrodrive.
Keywords: математичні моделі; електромагнітний вібропровід; mathematical models; electromagnetic vibrodrive