Національно-визвольний рух в Україні у 80-х рр. ХХ ст. - Дещинський, Л. Є. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджується національно-визвольний рух в Україні у 80-х рр. ХХ ст. і участь у ньому національно-патріотичних сил напередодні розпаду СРСР. The beginning of national-liberation movement in Ukraine during Horbatchov’s liberalization of Soviet society is considered.