Інформаційне забезпечення виготовлення документів про вищу освіту державного зразка випускникам Львівської політехніки - Голощук, Р. О.; Вовк, О. Б.; Holoshchuk, Roman; Vovk, Olena (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Важливість упровадження стандартів на всіх рівнях освіти є важливим та невід’ємним фактором зростання інтелектуального потенціалу України. Підходи ринкової економіки вимагають від навчальних закладів не тільки надання якісних освітніх послуг, але й видавання документів про освіту відповідно до європейських норм та правил. Саме це є запорукою конкурентоспроможності. У сучасних умовах випускники, зокрема закладів вищої освіти, повинні мати сертифікати та інші документи, які підтверджують якість наданих освітніх послуг та гарантують захищеність та унікальність отриманих документів. Крім того, такі документи повинні відповідати технічним регламентам. Причому заклади вищої освіти, які виготовляють таку документацію, повинні переконливо доводити свою компетентність, розробляючи відповідне інформаційне забезпечення, оскільки це підвищує довіру до виданих ними документів завдяки оцінюванню їхньої компетентності на підставі загальноприйнятих критеріїв. У сфері удосконалення такої продукції головну роль відіграє комплексне управління якістю продукції на основі міжнародних стандартів ISO 9001. Мета статті – проаналізувати документацію та побудову інформаційної підтримки виготовлення диплома про вищу освіту у Видавництві Львівської політехніки. Для вдруковування змінної персоніфікованої інформації випускників у бланки дипломів розроблено інформаційну систему “Диплом” у середовищі Microsoft Access. Розроблене інформаційне забезпечення дало змогу оптимізувати процес виготовлення документів про вищу освіту державного зразка та істотно знизити ціну бланків документів про вищу освіту та підвищити конкурентоспроможність студентів ЗВО, зокрема Національного університету “Львівська політехніка”, на міжнародних ринках праці, передусім Європейського Союзу.

The importance of implementing standards at all levels of education is an important and integral factor in the growth of the intellectual potential of Ukraine. The approaches of a market economy dictate to educational institutions the conditions for the support of both high-quality educational services and the publication of educational documentsin accordance with European norms and rules. Thisis a key to competitiveness. In modern conditions, graduates of higher educational institutions, must have certificates and other documents confirming the quality of the educationalservices, as well as guarantee the uniqueness and security of received documents. In addition, such documents must comply with technical regulations. Moreover, higher educational institutions that produce such documentation must convincingly prove their competence by developing appropriate information support, as this increases the document credibility issued by assessing their competence on the basis of generally accepted criteria. In the field of improving such products, the main role is played by integrated product quality management based on internationalstandards ISO 9001. The purpose of the article is to analyse existing documentation and build information support in the production of a diploma of higher education at the Lviv Polytechnic Publishing House. The "Diploma" information system was developed in the Microsoft Access environment for imprinting changing personalized information about graduates in the diploma forms. The developed information support made it possible to optimize the process of preparing state-certified higher education documents and significantly reduce the price of higher education application forms, as well as increase the competitiveness of university students, in particular, Lviv Polytechnic National University, in international labour markets, such asthe European Union.
Information support of document production on higher education of state model for graduates at Lviv Polytechic National University
Keywords: інформаційне забезпечення; виготовлення документів про вищу освіту державного зразка; Видавництво Львівської політехніки; ЄДЕБО; information support; document production on higher education of the state model; Lviv Polytechnic Publishing House; EDEBO; 004.04