Онтологія та особливості компонентів геоінформаційного моніторингу за технологією баз геопросторових даних - Лященко, А.; Патракеєв, І. (Видавництво Львівської політехніки, 2015)
Обґрунтовано визначення терміна “геоінформаційний моніторинг” та його місце в загальній схемі класифікації моніторингових систем, наведено особливості компонентів ГІС моніторингу: бази геопросторових даних, бази метаданих та бази знань. Обосновано определение термина “геоинформационный мониторинг” и его место в общей схеме классификации мониторинговых систем, приведены особенности компонентов ГИС мониторинга: базы геопространственных данных, базы метаданных и базы знаний. Definitions of the term Geoinformation Monitoring and its place in the overall classification scheme monitoring systems, given the features of components of GIS Monitoring: geospatial database, metadata database and knowledge base.
Онтология и особенности компонентов геоинформационного мониторинга в технологии баз геопространственных данных
Ontology and features of components geoinformation monitoring for geospatial database technology
Keywords: моніторинг; геоінформаційний моніторинг; ГІС; бази геопросторових даних