Аналіз електромагнітних процесів генератора стабільної частоти з безконтактним модульованим збуджувачем на базі двофазно-трифазного перетворювача частоти при роботі на статичне навантаження - Василів, К. М. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2001)
За допомогою математичної моделі проведено дослідження електромагнітних процесів безконтактного модульованого збуджувача при роботі генератора стабільної частоти на номінальне статичне навантаження. Встановлено закономірності впливу схеми модульованого збуджувача, ковзання генератора та вставки за струмом на перебіг електромагнітних процесів у безконтактному модульованому збуджувачі. Research of electromagnetic processes of the noncontact modulated exciter during the work of the generator of stable frequency under nominal static load was carried out with the help of a mathematical model. Objective laws of the influence of the modulated exciter scheme, sliding of the generator, and insertion according to current on electromagnetic process procedure in the noncontact modulated exciter were established.