Прогнозування стійкості черв'ячних фрез за інтенсивністю світлових потоківі температурою їх робочих поверхонь - Грицай, І. Є. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Наведені основні засади розрахунку температурного поля черв'ячної фрези за роботою різання і тертя на її лезах та поверхнях. Розроблено метод прогнозування стійкості робочих елементів черв'ячних фрез на основі теплових потоків і температури на різальному клині її зубців. The results of simulation and account of the temperature of the active area of a screw type hobs owing to cutting and abrasion on it teethi%s are reduced. The computational method of a resource of a screw type hobs owing to it’s heat and temperature is designed.