Створення зовнішнього обчислювального модуля для стенду дослідження схем на операційних підсилювачах - Палійчук, Мар'ян Ігорович; Paliichuk, Marian Ihorovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Бакалаврська робота присвячена розробці зовнішнього обчислювального модуля для зчитування та обробки даних зі стенду дослідження схем на операційних підсилювачах OPAMP-3.1. У роботі представлено апаратну реалізацію пристрою на основі мікроконтролера Arduino Nano, що забезпечує дистанційне керування фіксацією експериментальних даних за допомогою інфрачервоного пульта та автоматичне збереження даних у файл формату CSV. Окрему увагу приділено математичній обробці результатів шляхом використання методів регресійного аналізу в середовищі Python. Проведено техніко-економічне обґрунтування розробки, визначено показники якості, економічної ефективності та лімітної ціни нового виробу.

The bachelor’s thesis is devoted to the development of an external computational module designed for capturing and processing data from a research stand for operational amplifier circuits OPAMP-3.1. The work presents a hardware implementation based on the Arduino Nano microcontroller, which allows for remote fixation of experimental data using an infrared remote control and automatic saving to a CSV file. Special attention is paid to data processing using regression analysis methods in Python. A techno-economic justification is provided, along with evaluation of quality indicators, economic efficiency, and the limit price of the new device. Key words: Arduino, OPAMP-3.1, IR remote, data acquisition, regression, techno-economic justification.
Development of an external computing module for operational amplifier circuit analysis stand
Keywords: 6.152.00.00; Arduino; OPAMP-3.1; інфрачервоний пульт; збір даних; регресія; техніко-економічне обґрунтування