Раціональне моделювання динамічних процесів у складних конструкціях - Дівеєв, Б. М. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2007)
В багатьох загальних структурах є області, для яких застосовуються моделі пониженого порядку такі, як теорії балки, вала, пластини, оболонки, що ґрунтуються на фізичних параметрах. Подано нове застосування дискретно-континуальних числових схем для еластодинамічного аналізу для таких об’єктів. Within many common structures there are regions in wich redused-order models such as beam, rod, plate, and shell theories are appropriate based on the physical parameters. A novel application of a discrete-continuous numerical schemes to elastodynamic analysis for such objects is presented herein.