Метод адаптивного передавання даних у системах дистанційного зондування Землі, супутникових системах зв’язку, радіорелейних системах передавання прямої видимості - Горбатий, І. В. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Запропоновано метод адаптивного передавання даних у системах дистанційного зондування Землі (ДЗЗ), супутникових системах зв’язку, радіорелейних системах передавання прямої видимості та інших аналогічних системах із використанням амплітудної модуляції багатьох складових (АМБС). Показано можливість застосування такого методу для підвищення ефективності розглянутих систем. The method of adaptive data transmission in the remote sensing of Earth (RSE) systems, satellite telecommunication systems, radio-relay line-of-sight transmission systems and others similar systems with the use of amplitude modulation of many components (AMMC) was offered. The possibility of application of such method for the rise of efficiency of the consider systems was shown.
Keywords: супутникові системи зв’язку; зондування Землі; satellite telecommunication systems; remote sensing of Earth