Географічні інформаційні системи у курсі географії профільної школи - Даценко, Людмила; Datsenko, Luidmyla (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
Розглянуто питання вивчення ГІС у школі. Багато людей користуються програмами ГІС щодня, як-от автомобільні навігаційні системи, інтерактивні карти в Інтернеті, але все ж вивчення ГІС в Україні відстає. Прогрес може бути досягнутий, якщо ми започаткуємо освітні програми в Україні. Мало того, що нам потрібні більш підготовлені ГІС люди, але й викладачі повинні усвідомлювати переваги ГІС.

The issue of studying GIS at school is considered. Many people use GIS programs on a daily basis, such as car navigation systems, interactive maps on the Internet, but the study of GIS in Ukraine is lagging behind. Progress can be made if we launch educational programs in Ukraine. Not only do we need more trained GIS people, but educators need to be aware of the benefits of GIS.
Geographical information systems in a course of geography of profile school
Keywords: ГІС; ГІС-освіта; середня освіта; шкільна програма; профільна школа; GIS; GIS-education; secondary education; school curriculum; profile school; 528.9