Optical waveguide temperature sensor with liquid crystal - Hotra, Z.; Skoczylas, M. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2006)
Наведено результати розроблення та дослідження сенсора температури на основі пластикового оптоволокна та нематичного рідкого кристала. Сенсор характеризується простою конструкцією і легкою адаптацією до різних умов. Використання термо-оптичних ефектів в сенсорах є дуже зручним під час роботи з агресивними середовищами. The construction and obtained results of temperature sensor operation based on plastic optical waveguide and nematic liquid crystal have been presented. Such sensor is characterized by simple construction and easy sensory adaptation. Using thermal-optical effects in sensor part is very useful for application in disturbed environments, etc.