Вдосконалення нейромережних методів класифікації в завданнях інтелектуального аналізу даних за допомогою методу імітації відпалу металу - Ткаченко, Р. О.; Дорошенко, А. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2007)
Проаналізовано особливості постановки та підходи до розв’язання задач класифікації для випадків великорозмірних завдань інтелектуального аналізу даних. Подано основи нейромережного методу класифікації, вдосконаленого завдяки оптимізації методу імітації відпалу металу, та результати його апробації. The article analyses the features of the target setting and the approach to solving a problem of classification task for Data Mining tasks where data are high-dimensional. Essential principles of the method of classification on the base of neural networks are proposed. This method of classification is improved by simulated annealing algorithm. The results of classification are proposed.
Keywords: нейромережеві методи; інтелектуальний аналіз даних; метод імітації відпалу металу; оптимізація; апробація