Метафізична увідповідальність людини - Сливка, С. С.; Slyvka, S. S.; Сливка, С. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2019)
У науковій статті за допомогою філософії, філософії права, канонічного права, математики та інших наук висвітлено поняття метафізичної увідповідальності. Вдаючись до умовного формування духовної ліствиці, автор доводить, що людина, підвищуючи ступінь увідповідальності, може значно зменшити кількість правопорушень. Прямування людини до довершеності здійснюється у русі від екзистенціального до трансцендентального, при цьому зменшується значення ордологічного, де найбільше протиправних побутових діянь.

The concept of metaphysical accountability is clarified in the scientific article by means of philosophy, philosophy of law, canon law, mathematics and other sciences. Going to the conditional formation of the spiritual ladder, it is proved that a person, raising the degree of responsibility, can significantly reduce their number of offenses. Moving a person to perfection is carried out in movement from the existential to the transcendental, while reducing the value of orthodontic, where most unlawful, domestic acts.

В научной статье с помощью философии, философии права, канонического права, математики и других наук освещается понятие метафизической уответственности. Прибегая к условному формированию духовной лествицы, автор доказывает, что человек, повышая степень уответственности, может значительно уменьшить количество правонарушений. Движение человека к совершенству осуществляется от экзистенциального к трансцендентальному, при этом уменьшается значение ордологического, где больше противоправных бытовых действий.
Human metaphysical responsibility
Метафизическая уответственность человека
Keywords: imputatio; метафізична увідповідальність; мікрокосмос; макрокосмос; метаантропологія; ордологія; екзистенціологія; трансцендентологія; математизація пізнання; подібність; ліствиця; imputatio; metaphysical responsibility; microcosm; macrocosm; metaanthropology; orthodology; existential; transcendental; mathematization of cognition; similarity; larch; imputatio; метафизическая уответственность; микрокосмос; макрокосмос; метаантропология; ордология; экзистенциология; трансцендентология; математизация познания; сходство; лествица; 340.12